Contacteer ons

Filosofie

Kwadraat bouwt woningen waarvan we oprecht geloven dat ze gelukkiger maken. Heldere, open leefruimtes met royaal veel daglicht, gezonde lucht, hoogwaardig comfort, zin voor stijl en esthetiek: het vertoeven in een high-end omgeving is zodanig vitaliserend dat het ons welzijn naar een hoger niveau tilt. Met een fanatieke focus op kwaliteit & design herstelt Kwadraat daarom het puur en onversneden woongenot in ere, en mikt het resoluut op de optimale woonervaring.

Geluk als leidraad

Een constante toevloed aan nieuwe administratieve verplichtingen, hoge ecologische ambities, schaarse bouwgronden, grondstoffen met hyperinflatie: de dimensie bouwen & wonen is een flinke kopbreker geworden. Met spelbedervers die de middelen van de bouwheer beperken en het creatieve proces aantasten. Jammer natuurlijk, want hoe we wonen is essentieel voor de mate waarin we ons goed voelen en geluk beleven. Het ontwerpen en bouwen van een woning zou daarom boven alles een passionele kwestie moeten zijn, een zaak van ambitie, creatieve bevlogenheid en empathie.

Zo is er niets zo wezenlijk voor ons welzijn als genoeg ruimte in huis om ons te kunnen ontplooien, daglicht om ons vitaal te voelen, stabiliteit om veiligheid te ervaren, enz. Wat ons betreft bevat het recept voor groots wonen zeven essentiële ingrediënten. Ze liggen ons erg nauw aan het hart en elke realisatie van Kwadraat is ervan doordrongen: want ze leiden tot een optimale woonervaring, tot dat onbetaalbare, tevreden gevoel ergens volkomen thuis te zijn.

Kwadraat werd in 1995 opgericht en heeft ondertussen bijna 1000 woningen op haar actief.

1. 01 Ruimte & licht

Geen factor die uw woonervaring meer glans geeft dan de hoeveelheid en de kwaliteit van ruimte & licht in huis. Royale, eigentijds open leefruimtes en gul binnenstromend daglicht horen bij de meest waardevolle genoegens die een woning haar bewoners kan schenken.

Lees meer

2. 02 Geborgenheid

In een geborgen woning voelen we ons veilig en beschermd. We verlangen allemaal naar een vertrouwd en een warm nest waarin we ons 100% zonder gevaar weten, beschut van de buitenwereld, zorgeloos. Een robuust huis, uiterst stabiel en maximaal beveiligd.

Lees meer

Uw huis is heerlijk nieuw, ruim, vooruitstrevend, stijlvol en jarenlang zorgenvrij. Uw mooiste investering ooit.

3. 03 Gezonde lucht

We brengen gemiddeld 15 uur per dag in onze eigen woning door. Gezonde lucht in huis is cruciaal voor uw gezondheid, comfort en welzijn. Een performant ventilatiesysteem en het gebruik van gezonde bouwmaterialen staan dan ook helemaal bovenaan het wensenlijstje van de gezondheidsbewuste bouwheer.

Lees meer

4. 04 Comfort

Comfort betekent moeiteloosheid, gemak, geriefelijkheid. Een op het eerste zicht weinig heldhaftig concept, maar wel de sleutel om ons het leven in huis aangenaam en gemakkelijk te maken. Soms is het precies dat wat we nodig hebben: thuis zijn en enkel nog zorgeloos genieten.

Lees meer

5. 05 Esthetiek

Schoonheid roept ervaringen van genoegen, betekenis en goedheid op. Een huis waarin gevoel voor esthetiek en harmonie tot uitdrukking werd gebracht, is weldadig. Het heeft persoonlijkheid en maakt blij.

Lees meer

U verwerft zorgeloos een 
nieuwbouw van topklasse, 
100% voltooid en uitzonderlijk 
mooi afgewerkt.

6. 06 Ecologisch engagement

Ons huis heeft een ecologische weerslag: ontwerp en gebruik hebben milieu-implicaties die krachtiger zijn dan we op het eerste zicht vermoeden. Vooral de energievoorziening vormt een ecologisch probleem. Een huis dat zich op enige klasse wil beroepen, dient dan ook duurzaam te zijn en zo zuinig mogelijk met energie en andere grondstoffen om te springen.

Lees meer

7. 07 Financiële zekerheid

Wonen & bouwen heeft ook een zuiver economische component. Het betekent investeren in een fors kapitaalgoed en er jarenlang de onderhouds- en verbruikskosten van dragen. Omdat er heel wat financiële zekerheid schuilt in dat kapitaal, heeft deze investeringsbeslissing een niet te onderschatten invloed op uw toekomstige gemoedsrust.

Lees meer

Uw huis is heerlijk nieuw, ruim, vooruitstrevend, stijlvol en jarenlang zorgenvrij. Uw mooiste investering ooit.

Kenmerken van de Kwadraat-woning

Het lastenboek vormt het DNA van een huis, de weergave van zijn kwaliteitsniveau. Het biedt essentiële informatie over hoeveel waar u precies voor uw geld krijgt. En dat is heel wat wanneer u voor een huis van Kwadraat kiest.

Bekijk het lastenboek

Heeft u vragen?
Aarzel niet en contacteer ons