Contacteer ons

Bouwen op uw eigen bouwgrond?

Heeft onze visie op wonen en bouwen uw belangstelling gewekt, of bent u geboeid geraakt door één van onze projecten en beschikt u zelf over bouwgrond? Dan ontmoeten we u graag om te onderzoeken of we u onze inzichten en expertise kunnen aanbieden om daarop uw hoogst persoonlijke Kwadraat-woning te bouwen. Een professioneel geregisseerd proces in 8 stappen.

8 stappen

1. Eerste kennismaking

Tijdens een verkennend gesprek zijn we eerst één en al oor, lichten we onze werkwijze toe, bespreken we mogelijkheden, en geven we u reeds een goede prijsindicatie voor de woning die u in gedachten heeft.

2. Studieopdracht

Bent u klaar om wat verder te gaan, dan is een studieopdracht de volgende stap. U gaat daarmee op een volwaardige manier met onze architect aan de slag, terwijl wij intussen de draagkracht van uw terrein laten onderzoeken.

3. Ontwerp

Na uitvoerig overleg met onze architect volgt een paar weken later een eerste voorontwerp. Dat wordt in de daaropvolgende volgende weken - in zoveel sessies als nodig - hertekend totdat het plaatje 100% klopt en uw droomwoning op papier staat.

4. Offerte

Drie weken na goedkeuring van het finale voorontwerp hebben wij de prijs van uw nieuwe woning gecalculeerd en een gedetailleerd lastenboek opgesteld. Wij bezorgen u prijs, plannen en lastenboek in een overzichtelijke offerte. Wat later nodigen we u uit om samen met ons ruimschoots de tijd te nemen om deze offerte te bespreken en op al uw vragen te antwoorden.

5. Bouwovereenkomst

Na goedkeuring van de offerte kunnen we definitief van start gaan door het afsluiten van een bouwovereenkomst: vanzelfsprekend conform de Wet Breyne, mét prijsgarantie (geen prijsherziening door inflatie) en een 100% voltooiingswaarborg.

6. Omgevingsvergunning

Reeds twee weken later dienen we via het Omgevingsloket de aanvraag voor de omgevingsvergunning (voor stedenbouwkundige handelingen) in. We brengen u op de hoogte onmiddellijk nadat deze in de bus valt. Indien er beroep tegen de vergunning zou worden aangetekend, nemen we de beroepsprocedure volledig voor onze rekening.

7. Overleg

Na het bekomen van de omgevingsvergunning, nodigt uw projectleider u uit voor uitgebreid overleg. Doel is om u het verloop van het bouwproces nauwkeurig toe te lichten, onder meer aan de hand van uw persoonlijk bouw-draaiboek, zodat u precies weet wat de verschillende stappen zijn die we de komende maanden samen zullen nemen.

8. Start der werken

Iets meer dan vier weken nadat de omgevingsvergunning definitief uitvoerbaar wordt, gaan we van start: al snel ziet u eerst de graafmachine, daarna de eerste betonmixers op het terrein verschijnen, en ervaart u de voldoening om beetje bij beetje de contouren van uw nieuwe woning te zien oprijzen. Ondertussen begeleiden we u veilig doorheen alle keuzes die u maakt, niet afgeleid door administratieve rompslomp, want ook die nemen wij helemaal voor onze rekening.
en tenslotte ... gelukzalig thuiskomen

Heeft u vragen?
Aarzel niet en contacteer ons