Contacteer ons

Bouwen op eigen bouwgrond

Heeft onze visie op wonen en bouwen uw belangstelling gewekt, of bent u geboeid geraakt door één van onze projecten, maar beschikt u zelf over bouwgrond? Dan ontmoeten we u heel graag om te bekijken hoe we u onze expertise kunnen aanbieden om daarop uw hoogst persoonlijke Kwadraat-woning te bouwen. Een opwindend en professioneel geregisseerd proces in acht stappen.

8 stappen

1. Eerste kennismaking

Tijdens een verkennend gesprek zijn we één en al oor voor u, lichten we onze werkwijze toe, bespreken we mogelijkheden en beperkingen, en geven we u al een goede prijsindicatie voor de woning die u in gedachten heeft.

2. Studieopdracht

Bent u klaar om wat verder te gaan, dan is een studieopdracht de volgende stap. U gaat daarmee op een volwaardige manier met onze architect aan de slag, en wij laten intussen de draagkracht van uw terrein onderzoeken. Een beperkt engagement om uw project te lanceren en definitief met ontwerpen te beginnen.

3. Ontwerp

Na een uitvoerig overlegmoment met onze architect volgt een paar weken later een eerste voorontwerp. Dat wordt in de daaropvolgende volgende weken en maanden - in zoveel ontwerpsessies als nodig - gekneed en gemodelleerd totdat het plaatje 100% klopt en uw droomwoning op papier staat.

4. Offerte

Drie weken later hebben wij op basis van het finale voorontwerp de prijs van uw nieuwe woning kunnen berekenen en een gedetailleerd lastenboek opgesteld. Prijs, plannen en lastenboek bezorgen we u onmiddellijk daarna in een overzichtelijke offerte. Wat later nodigen we u uit om samen met ons ruimschoots de tijd te nemen om de offerte te bespreken en op al uw vragen te antwoorden.

5. Bouwovereenkomst

Na goedkeuring van de offerte gaan we definitief van start door de ondertekening van de bouw-
overeenkomst, die vanzelfsprekend volledig conform de Wet Breyne wordt opgesteld. Wij verzaken hierin aan prijsverhogingen door inflatie en bieden bovendien een 100% voltooiingswaarborg.

6. Stedenbouwkundige vergunning

Snel na het sluiten van de bouwovereenkomst wordt de aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning ingediend. Wanneer die enige maanden later in de bus valt, brengen wij u hiervan op de hoogte en nodigen wij u uit voor een nieuw overlegmoment. Moest er beroep tegen de vergunning worden aangetekend, dan nemen wij de volledige opvolging daarvan op ons.

7. Overleg

Na het bekomen van de stedenbouwkundige vergunning, nodigt uw projectleider u uit voor een uitgebreid overlegmoment. Doel is om u het verloop van het bouwproces nauwkeurig toe te lichten, onder meer aan de hand van uw persoonlijk bouw-draaiboek, zodat u precies weet wat de verschillende stappen zijn die we de komende maanden samen zullen nemen.

8. Start der werken

Ongeveer 30 dagen nadat de stedenbouwkundige vergunning definitief uitvoerbaar werd, gaan we van start: al snel ziet u eerst de graafmachine, daarna de eerste betonmixers op het terrein verschijnen, en ervaart u de voldoening om beetje bij beetje de contouren van uw nieuwe woning te zien oprijzen. Ondertussen begeleiden we u veilig doorheen alle keuzes die u maakt, niet afgeleid door administratieve rompslomp, want die nemen wij helemaal voor onze rekening.
en daarna… een fijne 
(bouw)ervaring rijker

Heeft u vragen?
Aarzel niet en contacteer ons