Filosofie

Gloednieuw

Alvast vanuit economisch perspectief kiezen we beter voor nieuw waar het onze belangrijkste aankoop betreft, want in ons huis ligt een groot deel van onze financiële zekerheid besloten. Oude woningen kunnen meestal goedkoper worden verworven, maar zijn al vanaf hun aanschaf onderhevig aan substantieel onderhoud en herstellingen, fors hogere energierekeningen en aanzienlijke waardedalingen door hun gedateerd karakter. Maar er zijn ook andere dan financiële redenen om te kiezen voor een nieuw huis.

Individualiteit

In een nieuwe woning trekken is een fijne ervaring. Het huis is smaakvol, brandschoon, in perfecte staat en nog nooit door anderen bewoond. Een nieuw huis verschaft u onmiddellijk het geborgen gevoel te wonen op een plek die helemaal van uzelf is.

Onderhoud

Een waardevolle nieuwbouw vergt de eerste jaren nauwelijks instandhoudingskosten en staat garant voor wonen zonder kopzorgen over herstel- en onderhoudswerken.

Zuinig

Het energie- en waterverbruik van een nieuw huis is spectaculair lager dan dat van nagenoeg elke tweedehandswoning. Omdat huizen van Kwadraat uiterst performant geïsoleerd worden liggen de verwarmingskosten erg laag. Ook andere basisingrediënten van ons lastenboek, zoals regenwaterrecuperatie (40 % reductie van uw waterfactuur), balansventilatie, energiezuinige toestellen, ... zorgen voor minimale verbruikskosten.

Garanties

De aansprakelijkheden van aannemer en architect garanderen u 10 jaar lang een huis zonder structurele gebreken. Daarnaast is er het geruststellende gevoel aan te kopen van een
gekende en ervaren bouwheer. Gemoedsrust die u niet gegund is bij de investering in een oudere woning, waarvan de bouwer meestal onbekend is.

Modern

De aanwending van de meest geavanceerde bouwtechnologieën, eigentijdse architectonische concepten en stijlvolle interieurtrends - de woning is “modern” - bieden een niveau van kwaliteit en woonervaring waaraan een renovatie nooit kan tippen, hoe ingrijpend die ook is.

Meerwaarde

Uit het voorgaande volgt zelf een laatste, ultiem argument in het voordeel van nieuwbouw: vermogenswinst (meerwaarde) op lange termijn, meer dan u ooit kan realiseren wanneer u investeert in een oude woning.


Want een huis aan het begin van de 21ste eeuw wordt niet meer beoordeeld naar de maatstaven van enkele decennia geleden. Nieuwe bouwtechnieken, eigentijdse visies op ruimte, licht & comfort, het toegenomen interieur-bewustzijn en de ecologische noodzakelijkheid maken dat men gaandeweg andere eisen aan wonen stelt. Deze tendens zal enkel toenemen en de waardering van woningen in de toekomst sterk beïnvloeden in het nadeel van oude (al dan niet gerenoveerde) huizen. Alleen daarom al is nieuw economisch de beste keuze.


Bovendien zijn tweedehandshuizen verhoudingsgewijs duurder dan nieuwbouw omdat er meer vraag is naar deze op het eerste gezicht betaalbare woningen. Maar een renovatiebudget van een paar honderdduizend euro en meer is snel opgemaakt (de kostprijs van een renovatie wordt meestal zwaar onderschat). En na enkele moeilijke jaren blijkt dat wie voor renovatie heeft gekozen vaak terugblikt op een budget dat nauwelijks moet onderdoen voor dat van nieuwbouw. Zonde, want deze dure renovatie staat nog steeds op oude funderingen, is niet optimaal geïsoleerd en nog steeds uitgerust met verjaarde bouwtechnologieën, behoeft sneller onderhoud, heeft een bedenkelijke ruimte-indeling, enzovoort.


Tenslotte blijken Kwadraat-realisaties zelf in hoge mate value for money te zijn. Dat is niet toevallig: op nauwkeurig geselecteerde bouwgronden exploreren en ontwikkelen we in eigen schoot hoogwaardige architectonische concepten die we bovendien ook zelf realiseren en verkopen. Dit in-house proces waarbij al deze ontwikkelingsfases geïntegreerd en in eigen beheer worden uitgevoerd, gekoppeld aan een uitdagend lastenboek, leidt ertoe dat een huis van Kwadraat bijzonder waarde-efficiënt wordt geproduceerd en verkocht, en een uiterst goede belegging is.