Filosofie

Geluk als leidraad

Er wordt over het algemeen heel doorsnee, om niet te zeggen banaal gebouwd. Nochtans zou het ontwerpen en bouwen van een woning een passionele kwestie moeten zijn, een zaak van hart en ziel, van bevlogenheid en ambitie, van empathie, een zoektocht naar de juiste chemie. Want de wijze waarop we wonen is essentieel voor onze geluksbeleving. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van voldoende ruimte in huis om plezier te beleven, creatief te zijn, te leren, te werken en doelen te realiseren. Maar ook met veel daglicht en gezonde lucht om ons vrij en vitaal te voelen, met stabiliteit en veiligheid om beschutting en bescherming te ervaren, met economische meerwaarde om zekerheid te verwerven, met stijl en verfijning om te voldoen aan onze esthetische verlangens, en uiteindelijk, met dat onbetaalbare tevreden gevoel ergens helemaal thuis te zijn.

Maar ons huis is ook ingebed in een ruimere ecologische structuur. Ontwerp en gebruik hebben belangrijke milieu-implicaties, en vooral de energievoorziening van woningen vormt wereldwijd een ecologisch probleem. Een huis dat zich op enige klasse wil beroepen dient dan ook duurzaam te zijn, en zo zuinig mogelijk met energie en andere grondstoffen om te springen.

Omdat zo’n huis uw leven lang een bron van persoonlijke energie en ontplooiing kan zijn, en dit zonder de vooruitzichten van ander leven aan te tasten, verwoorden we onze missie als
het creëren van inspirerende woonomgeving voor een ecologisch geavanceerde samenleving.

Kwadraat werd in 1995 opgericht en heeft meer dan 700 woningen op haar actief.